Rachel-Gloria Pellaud: En fremadstormende friidrettsstjerne Fra Sveits

Rachel-Gloria Pellaud er en fremtredende sveitsisk friidrettsutøver som har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Med en imponerende karriere bak seg og ambisjoner om å nå nye høyder, er Pellaud en utøver verdt å følge med på. les mer...

Christian Olowo, Apriil

4/5/20242 min read

Rachel-Gloria Pellaud
Rachel-Gloria Pellaud
Rachel-Gloria Pellaud er en fremtredende sveitsisk friidrettsutøver som har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Med en imponerende karriere bak seg og ambisjoner om å nå nye høyder, er Pellaud en utøver verdt å følge med på.

Hun begynte sin løpekarriere med en seier allerede som treåring på Mauritius, og har siden den gang markert seg sterkt i sveitsisk friidrett. Etter å ha flyttet til Sveits i 2001, har Pellaud jevnlig dominert skolemesterskapene i sin hjemby, Bienne, og vunnet konkurransen seks år på rad. Hun har også representert Jura-atletikkklubben FSG Bassecourt og har oppnådd flere sveitsiske mesterskapstittler i U20- og U23-kategoriene, spesielt over 400m.

Pellauds karriere har ikke vært uten utfordringer, da hun har kjempet mot endometriose og gjennomgikk en tøff operasjon i 2019. Til tross for dette har hennes mot og dedikasjon ført til imponerende resultater, inkludert rekordtider og medaljer på nasjonalt nivå.

Foto:

I tillegg til hennes imponerende prestasjoner nasjonalt har Pellaud også markert seg internasjonalt. Hun har representert Sveits i flere store mesterskap, inkludert Europamesterskapene, Verdensmesterskapene og de olympiske lekene. Hennes deltakelse i de olympiske lekene i Tokyo i 2021 og hennes ambisjoner om å kvalifisere seg for de kommende lekene i Paris og Los Angeles, vitner om hennes målrettethet og vilje til å lykkes på høyeste nivå.

Som en dedikert og talentfull utøver er Rachel-Gloria Pellaud en stjerne på vei mot suksess. Vi gleder oss til å følge henne videre i hennes reise, og ser frem til å se henne konkurrere på det høyeste nivået under Trond Mohn Games den 22. mai på Fana Stadion.

Rachel-Gloria Pellaud

Fødselsdato: 8. mars 1995

Høyde/Vekt: 1m70, 60 kg

Nasjonalitet: Sveitsisk

Klubb: Stade Genève

Hovedtrener: Louis Heyer

Disipliner: 800m og 4 x 400m stafett

Utstyrsponsor: ON Running