Vil ha bursdagsgave på Trond Mohn Games

Han tok Norgesrekord på fjorårets stevne. I år håper Fanagutt og stavhopper Pål Lillefosse på ny rekord i bursdagsgave til seg selv.

Linn Mevold, Apriil

5/23/20232 min read

Pål Haugen Lillefosse
Pål Haugen Lillefosse

Stavhopperen har nemlig bursdag dagen etter årets Trond Mohn Games. Da fyller han 22 år.

– Det hadde vært fint med en tidlig bursdagspresang med gode resultater på Trond Mohn Games, sier Pål Lillefosse.

Etter fjorårets suksess med Norgesrekord er han godt i gang med opptreningen til det som blir sesongstart - på hjemmebane.

– Jeg gleder meg veldig. Trond Mohn Games er et av få stevner som er av så høy kvalitet her hjemme. Det å få muligheten til å konkurrere her mot friidrettsutøvere fra verdenseliten, mens familie og venner er til stede, det er veldig gøy!

På hjemmebane
Pål er født og oppvokst fem minutter fra Fana Stadion. Han begynte med friidrett som sjuåring og har holdt seg til stavhopp siden han utmerket seg som stavtalent som 11-åring.

– Det var litt tilfeldig, det er et fåtall som begynner med stavhopp. Men jeg var ganske rask som liten, og en stavtrener så at jeg hadde egenskapene som trengs. Da jeg raskt fikk gode resultater, ville jeg bruke mer og mer tid på stavhopp.

For å bli god i stavhopp må man ha et bredt spekter av egenskaper, forteller Pål. Som rask, sterk og atletisk. Koordinasjon og teknikk er også viktig. Stavmiljøet i Bergen begynner å bli større. Pål er fulltids utøver og trener daglig på Fana Stadion.

– Jeg håper jeg kan inspirere flere til å teste stavhopp. Det er veldig gøy og gir en solid mestringsfølelse. Det er så mye man kan forbedre hele tiden.

Rekordmulighet
Fanagutten hoppet hele 5,85 på Fana Stadion i fjor. Men Norgesrekorden fra Trond Mohn Games ble slått av en konkurrent senere i sesongen. Det stopper ikke Pål.

– Jeg går inn med innstillingen om å hoppe høyt. Jeg vet det er bra å hoppe på Fana Stadion og tar med meg den gode følelsen fra rekordhoppene i fjor.

Gjeldende norsk rekord er Sondre Guttormsens 5,90.

– Sondre kommer ikke på årets stevne. Det blir spennende å se hvilke konkurrenter jeg får.

Før den tid er det mye tung trening som skal gjennomføres. Som teknikk, hopp, styrke og turn.
Til årets Trond Mohn Games har stavhopperen også et annet ønske foruten rekordhopp.

– Jeg håper å få møte Trond Mohn denne gangen. Det er stort å få begynne sesongen på hjemmebane og på et stevne som er for den personen Trond Mohn er. Det er stort for meg og jeg vet det er stort for mange andre utøvere også.


Pål Haugen Lillefosse
Pål Haugen Lillefosse
Pål Haugen Lillefosse
Pål Haugen Lillefosse